U APRILU PRIJAVA GRAĐANA ZA 60 EVRA POMOĆI :: Semberija INFO ::

 

U APRILU PRIJAVA GRAĐANA ZA 60 EVRA POMOĆI


Foto: Tanjug
Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je da od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoljetnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima.

On je rekao da će svaki punoljetni građanin dobiti dva puta po 30 evra, u maju i novembru.

Mali je istakao da će penzioneri u septembru dobiti dodatnih 50 evra, što je uz pomoć od 60 evra namijenjenoj svim punoljetnim građanima, ukupno 110 evra, prenosi RTS.

Ministar finansija je rekao da će tri puta po 50 odsto minimalne zarade biti namijenjeno za sva mikro, mala, srednja i velika preduzeća.

- Gotovo milion i po zaposlenih tri meseca će dobijati po 50 odsto minimalne zarade. Takođe, jedan pun minimalac je za najugroženije, sektor turizma, ugostiteljstvo, rent-a-kar agencije, turističke vodiče - naveo je Mali i dodao da je prijava za tri isplate po 50 odsto minimalca jednostavna, posredstvom formulara na sajtu Poreske uprave.
On je rekao da je trećim paketom mjera podrške predviđena i pomoć autoprevoznicima od 600 evra po autobusu, kao i pomoć hotelijerima.

Mali je, povodom nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", rekao da je zadovoljan brojem od 120 miliona fiskalnih računa koje su građani poslali u toj nagradnoj igri i ponovo istakao važnost borbe protiv sive ekonomije.
 
(SRNA)