VULIN: NEMA NI LICEMJERNOG IZVINjENjA ZBOG POKUŠAJA UBISTVA VUČIĆA U SREBRENICI :: Semberija INFO ::

 

VULIN: NEMA NI LICEMJERNOG IZVINjENjA ZBOG POKUŠAJA UBISTVA VUČIĆA U SREBRENICI


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gradi puteve prema BiH, a da Srbija nikada nije dobila čak ni neko licemjerno izvinjenje zbog pokušaja ubistva Vučića u Srebrenici /2015. godine

Vulin je u Skupštini Srbije, tokom rasprave o tri međunarodna sporazuma, rekao da su Vučića pokušali da ubiju u Srebrenici, a da nikada niko nije uputio ni riječ izvinjenja, a kamoli da je dostavio neko ime.

- Nikada nismo dobili ni diplomatsko ni licemjereno izvinjenje, a Vučić nikada nije dozvolio da se to reflektuje na odnose Srbije i BiH. Pukom srećom nije ubijen, a poslije toga gradi auto-puteve prema BiH. To je državnik. To je razlika između državnika i političara - naveo je Vulin.

On je dodao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jedini slobodni lider na Balkanu koji smije da kaže istinu i EU, i međunarodnoj zajednici, i svom narodu, prenijeli su beogradski mediji.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije saopšteno je da je Vulin, predstavljajući Sporazum između Srbije i Sjeverne Makedonije o saradnji u borbi protiv trgovine ljudima i Sporazum o statusu između Srbije i EU o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu u Srbiji, naveo da ovi sporazumi predstavljaju još jedno sredstvo i mehanizam za borbu protiv posljedica migrantske krize.

Vulin je istakao da će migrantska kriza potrajati i da Srbija treba da se bori protiv njenih posljedica, sačuva sposobnost da reaguje humano, odgovorno i organizovano, ali i da nikada ne dozvoli da postane "parking za migrante".

On je ukazao da građani Srbije često izražavaju bojazan zbog prisustva migranata, mogućnosti da dolaze nekontrolisano, te da se dosele ili nasele na ovom prostoru.

- Ovo je jedan od sporazuma koji nam omogućava da se borimo protiv takvih pojava. Da čuvamo svakodnevni način života naših građana, svoj prostor, teritoriju i mogućnost da živimo onako kako smo navikli - naglasio je Vulin.

On je dodao da je zbog toga važno da Srbija sa EU i susjedima ima odgovarajuće sporazume, te naglasio da niko u Srbiji ne smije da uzima zakon u svoje ruke i pomisli da država ne radi svoj posao, pa da organizuje nekakve patrole protiv migranata, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

(SRNA)