BORENOVIĆ: Čestitka povodom Dana državnosti Srbije :: Semberija INFO ::

 

BORENOVIĆ: Čestitka povodom Dana državnosti Srbije


Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović, čestitao je predsjedniku Aleksandru Vučiću i svim građanima Dan državnosti Srbije.
 
U pismu čestitke upućenom Vučiću, Borenović navodi da je Dan državnosti od velikog značaja za sve u Srbiji, ali i svakog Srbina, gdje god da živi:
 
„Dan kada obilježavamo podizanje Prvog srpskog ustanka podsjeća na slobodarski duh i hrabrost našeg naroda. Usvajanje Sretenjskog ustava, prvog modernog i za to vrijeme liberalnog Ustava Kneževine Srbije, govori o našoj težnji za stvaranjem i čuvanjem demokratskog društva i institucija. Od tih dana, Srbija je prošla dug put, od porobljene zemlje, preko ratova i drugih nedaća, do onoga što je danas – slobodna i demokratska država. U Srbiji se na Sretenje 2021. godine susreće sve ono čemu su težili i ustanici 1804. godine i tvorci Ustava 1835. godine: sloboda, pravda, nacionalna emancipacija i demokratsko uređenje“, navodi se u čestitki.
 
Borenović se zahvalio Vučiću za svu podršku i pomoć Republici Srpskoj i, kako je naveo, iskrenu težnju ka snažnijem povezivanju našeg naroda s obje strane Drine.
 
Informativna služba PDP-a