UHAPŠENO 19 PRIPADNIKA BELIVUKOVE KRIMINALNE GRUPE :: Semberija INFO ::

 

UHAPŠENO 19 PRIPADNIKA BELIVUKOVE KRIMINALNE GRUPE


U policijskoj akciji u Srbiji danas je uhapšeno 19 pripadnika organizovane kriminalne grupe, koja je osumnjičena za krivična djela, teško ubistvo i otmica.

Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije Bogdan Pušić rekao je da je hapšenjem organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk, poslata jasna poruka o odlučnosti države da se obračuna sa organizovanim kriminalom

- Ova kriminalna grupa bila je dobro organizovana i bilo je potrebno ozbiljno vreme i udružene snage pripadnika MUP i Bezbednosno–informativne agencije da bi se obezbedili valjani dokazi u ovom slučaju - rekao je Pušić za televiziju "Pink".

Pušić je naveo da je ovim hapšenjem pokazano je da će organi gonjenja istrajati u otkrivanju i dokazivanju ovakvih i sličnih krivičnih djela i dodao da će ovakve akcije biti nastavljene radi obezbjeđenja procesno valjanih dokaza.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni pronađeni su predmeti i tragovi izvršenih krivičnih djela, saopšteno je iz MUP Srbije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.
 
(SRNA)