OD DANAS ULAZAK U CRNU GORU BEZ PCR TESTA :: Semberija INFO ::

 

OD DANAS ULAZAK U CRNU GORU BEZ PCR TESTA


Ministarstvo zdravlja Crne Gore odlučilo je da od danas dozvoli ulazak u Crnu Goru bez obaveznog testiranja na korona virus, saopštila je ministarka Jelena Borovinić Bojović. 
 
Borovinić Bojović je na konferenciji za novinare rekla da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori danas bolja i da je u ovom trenutku 57,3 odsto bolničkog kapaciteta popunjeno kovid pacijentima, a da je taj procenat ranije bio 67 odsto.
 
– Tačan datum dolaska vakcina ne mogu da saopštim jer svakodnevno vodimo pregovore. Informacije detaljnije očekujemo od 10 do 15 dana. Krajem januara mislim da bi vakcine trebalo da stignu u Crnu Goru – rekla je ona.
 
Borovinić Borović je istakla da žele prvo vakcine sa evropskim sertifikatom, te da pregovaraju sa Fajzerom i sa AstraZenekom.
 
– Sem toga naš je cilj da obezbjedimo kvalitetnu vakcinu i daćemo sve od sebe da naši građani imaju mogućnost vakcinacije od više različitih proizvođača. Jasno je da nabavka vakcina nije nabavka parfema iz inostranstva, već su potrebni veoma precizni ugovori – istakla je ona.
 
Ministarka je dodala da će početkom februara biti osposobljena i PCR laboratorija u Kotoru, što će rasteretiti Institut.

Izvor: Srpska info