Evakuisane 34 osobe iz poplavljenih područja u Srbiji :: Semberija INFO ::

 

Evakuisane 34 osobe iz poplavljenih područja u Srbiji


BEOGRAD - Evakuisane su 34 osobe iz objekata koji su poplavljeni izlivanjem bujičnih potoka u mjestima na jugoistoku Srbije, u kojima je proglašena vanredna situacija.

​Iz Doljevca su evakuisane 22 osobe, dvije iz Leskovca, šest iz Bojnika i četiri iz Bujanovca, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Usljed obilne kiše i izlivanja bujičnih vodotokova, proglašena je vanredna situacija na području grada Leskovca, na dijelu opštine Bojnik i na cijelom području opština Žitorađa, Doljevac, Dimitrovgrad i Vlasotince.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Niš intervenisali su pet puta na crpljenju vode u selu Niševac, u opštini Svrljig, u selima Orljane i Šarlinac u opštini Doljevac, kao i na evakuaciji 22 osobe iz ugroženog područja opštine Doljevac.

Na području Pčinjskog upravnog okruga tokom dana pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Vranje crpili su vodu iz poplavljenih domaćinstava na teritoriji grada Vranja, gradske opštine Vranjska banja, opština Vladičin Han, Bujanovac i Preševo.

Specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi iz Vranja uspješno je evakuisao četiri dječaka u mjestu Bujanovačka Banja, a nastavlja se obilazak terena na kritičnim lokacijama.

U Topličkom upravnom okrugu, u mjestu Žitorađa, opština Prokuplje, izlila se Jugbogdanovačka rijeka i potok, pri čemu je došlo do plavljenja oko 24 stambena i 43 pomoćna objekta.

Specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi je tokom dana u rejonu sela Badnjevac evakuisao stariju osobu.

Spasioci su u Žitorađi crpili vodu u Domu zdravlja, kao i iz dvorišta domaćinstava u selu Jesnica.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Leskovca evakuisali su osam osoba iz mjesta Kacabać, Kosančić, Pridvorica, Guberevac i Donji Bunibrod, a bili su angažovani i na crpljenju vode u selu Rudare, Bojniku, Vlasotincu i Medveđi.

Situacija se na ovoj teritoriji smiruje a nastavlja se obilazak terena.

Na području Pirotskog upravnog okruga usljed izlivanja rijeke Nišave došlo je do plavljenja domaćinstava u opštini Dimitrovgrad i to na području sela Željuša.

Pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Pirot evakuisali su stariju osobu sa ovog područja i pomogli Gradskoj upravi u isporuci osnovnih životnih namirnica.

Srna / Glas Srpske