GRADONAČELNIK PETRINjE: MORAĆEMO DA SRUŠIMO CIJELI GRAD :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK PETRINjE: MORAĆEMO DA SRUŠIMO CIJELI GRAD


Foto: twitter
Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović rekao je da će 90 odsto grada biti srušeno zbog velikih oštećenja koja su nastala usljed razornog zemljotresa.

- Danas je Petrinja grad koji će se gotovo cio srušiti. Do juče su bila predviđanja da će biti porušeno 60 do 70 odsto objekata, ali danas sam saznao da će 90 odsto grada biti srušeno - rekao je Dumbović.
On je ocijenio da je ovo "Hirošima koja je napravila tugu i nesreću svima".

Dumbović kaže da će biti srušena zgrada suda, Gradske uprave, komunalnog preduzeća, osnovne škole, katastra i brojni privredni objekti.

- U gradskom jezgru koji je napravljen u 18. i 19. vijeku bilo kakva improvizacija u ovim kućama na lošim temeljima bila bi najveća glupost - naveo je Dumbović.

On je rekao da Vladi Hrvatske nije vratio novac za obnovu Petrinje i da mu ta sredstva nisu potrebna, jer je iznos od 30 miliona kuna neprihvatljiv.

Dumbović je dodao da je razgovarao sa premijerom Hrvatske koji mu je dao riječ da će novca biti više.

- Nisam vratio novac, samo sam rekao da nam ne treba. Rekao sam da sam prespavao noć i da sam donio odluku da je to za mene bila ponuda koja nije bila prihvatljiva. Mi smo ljudi, izgubili smo svoj grad i nismo kamen. Normalno da emotivno reagujemo - rekao je Dumbović.
 
(SRNA)