U posjeti tehničkoj školi u Austriji :: Semberija INFO ::

 

U posjeti tehničkoj školi u Austriji


Ove godine JU Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine ostvarila je saradnju sa austrijskom Tehničkom školom „HTL MEDLING“ (Mödling)

- Predstavnici naše škole, u dvodnevnoj posjeti gradu Medlingu (Mödling) obišli su austrijsku školu, gdje su se upoznali sa rukovodstvom kome su prezentovali našu školu, te su posjetili radionice praktične nastave za stolare. Škola će nastojati da održava započetu saradnju sa austrijskom školom u budućnosti. Tehnička škola ,,Mihajlo Pupin" Bijeljina ima novo zanimanje stolar i  prva smo škola u Republici Srpskoj koja je u pilot projetku ,,dualnog obrazovanja", kaže direktor Tehničke škole ,,Mihajlo Pupin’’ Milenko Maksimović.



Cilj projekta  je veće povezivanje privrede i škole, da učenička praksa bude kvalitetnija, da nakon završenog zanimanja učenici budu produktivniji i spremniji na svojim prvim poslovima.  Uprava bijeljinske Tehničke škole nastoji da poboljša kvalitet nastave, pa se nastoji povezivati i sa drugim školama kako u regionu, tako i sa austrijskom Tehničkom školom.

- Dobra saradnja sa privrednicima nam je omogućila povezivanje sa Tehničkom školom u Austriji, pa se zahvaljujemo firmi ,,Greiner Enterijer’’ iz Ugljevika i vlasniku Goranu Jovanoviću koji nas je povezao sa austrijskom školom i dao preporuku za saradnju. Takođe se zahvaljujemo i sponzorima RiTE Ugljevik i Elektro-Bijeljini  koji su pomogli da posjetimo školu u Austriji’’, naveo je direktor Tehničke škole ,,Mihajlo Pupin’’ Milenko Maksimović.

Izvor: Tehnička škola "Mihajlo Pupin"