Protest u Podgorici završen bakljama i dimnim bombama :: Semberija INFO ::

 

Protest u Podgorici završen bakljama i dimnim bombama


Фото - Бета / АП

PODGORICA – Nešto posle 14 sati okončan je protestni skup pripadnika tzv. patriotskih snaga ispred crnogorskog parlamenta protiv najavljenih izmena Zakona o slobodi veroispovesti.

Tokom razilaženja ispred parlamenta je zapaljeno više baklji i bačeno nekoliko dimnih bombi, a učesnici protesta su najavili nova okupljanja.

Učesnike protesta su ispred parlamenta pozdravljali opozicioni poslanici, među kojima je i bivši premijer Duško Marković, koji su dočekivani ovacijama.

Poslanici opozicionih DPS i SDP su u više navrata izlazili i pozdravljali učesnike protesta, u jednom trenutku je prema zgradi letela i baklja, a potom jaja i kišobrani, prenosi Tanjug.

Opozicioni poslanici su iz parlamenta okupljenima iznosili sokove i vodu.

Organizator ovog, kao ni svih prethodnih skupova tzv. patriotski snaga u Crnoj Gori, nije poznat, a okupljeni tvrde da ih nisu organizovale stranke.

Na platou ispred zgrade parlamenta bio je prisutan manji broj pripadnika policije.

Protest je organizovan zbog, kako je navedeno, protivljenja usvajanju izmenjenog Zakona o slobodi vroispovesti, kojim će, kako tvrde, crnogorska baština i istorija biti ustupljene Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Srbiji.

Na protestu su isticane parole: „Crnogorska država, crnogorska crkva, crnogorski narod” i „Vi niste poslanici nego srpski najamnici”, a bilo je i poziva na upad u zgradu parlamenta.

Skandirano je: „Ne damo državu”, aa pevane su i pesme: „Što ste na nas digli hajku, četničku vam...„, „Dritane Srbine”, Nije ovo Srbija”...

Politika