Nagrada Radijski prijatelj godine Milošu Rajkoviću :: Semberija INFO ::

 

Nagrada Radijski prijatelj godine Milošu Rajkoviću


Reprezentativno udruženje radio stanica RAB Srbija ove godine ustanovilo je nagradu ,,radijski prijatelj godine“, koja je po prvi put dodijeljena medijskom stručnjaku, novinaru i piscu Milošu Rajkoviću. Priznanje je uručeno na online skupu, koje je organizovano 18. decembra povodom proslave jedanaestog rođendana RAB Srbija.

Prva nagrada „Radijski prijatelj godine“ odlazi u ruke Miloša Rajkovića, koji se od samog početka rada RAB Srbija veoma aktivno uključio u rad udruženja i pokazao koliko voli radio i koliko želi da pomogne napretku radija u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Kao istaknuti novinar i pisac, Miloš Rajković je uvijek bio dio svih naših Radio dana, a kao član Savjeta REM doprinio je poboljšanju radijske scene Srbije, izjavila je Maja Raković, predsjednica udruženja RAB Srbija. Rajkoviću je nagrada uručena na onlajn skupu, u prisustvu predstavnika radio stanica, kolega novinara i ostalih predstavnika medija. 

Tom prilikom,  radijski prijatelj godine zahvalio se svima, poželio još mnogo godina uspješne saradnje  i objasnio zašto je njemu važan radio.
,,Imao sam dva sna, da igram fudbal u Crvenoj zvezdi i da radim u Studiju B. Prvi san sam ostvario kao vrlo mlad u mlađim kategorijama kluba, a drugi mi se ostvario mnogo, mnogo kasnije. Pred sam kraj 80-ih počinjem da se šunjam oko novinarstva i pčetkom 90-ih počinjem da radim u Studiju B. Kada sam prvi put ušao u kancelariju kod Sloba Konjovića, a on me nasmijan pozvao da sjednem, mislio sam da ću se onesvijestiti“, ispričao je Miloš Rajković o svojim novinarskim i radijskim počecima.

Šarmantan i rječit kao i uvijek, Rajković je svojom pričom o radiju sve zajedno podsjetio zbog čega radio i danas igra važnu ulogu u životima svih nas. 

Prilikom uručenja nagrade, uključili su se i Slavica Trifunović, pomoćnik ministra za informisanje i medije Srbije, i Emir Povlakić iz Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine.

Nagrada „Radijski prijatelj godine“ nastaviće da se dodeljuje i u narednim godinama, sa željom da istakne pojedince koji svojim radom i djelom doprinose osnaživanju radijske industrije zemlje i regiona.

Semberija info