Pomoć Bijeljine za izgradnju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici :: Semberija INFO ::

 

Pomoć Bijeljine za izgradnju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici


Bijeljina se pridružila lokalnim zajednicama koje su finansijski podržale humanitarnu akciju Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji za izgradnju Dnevnog centra „Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 3.000 konvertibilnih maraka.

- Ovaj prijedlog je jednoglasno podržalo Predsjedništo Saveza opština i gradova Republike Srpske 14. decembra u Banjaluci, koje je zajedno sa Odborom uputilo molbu i apel svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj da podrže ovaj humani projekat. Odmah smo se odazvali na ovaj poziv, jer znamo koliki je značaj takve ustanove za svaku lokalnu zajednicu, a pogotovo na Kosovu i Metohiji. Nadamo se da će im značiti naša pomoć i da ćemo u budućnosti razmjenjivati iskustva u radu sa Kosovskom Mitrovicom, s obzirom na to da ćemo i mi u Bijeljini ove godine otvoriti Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama u okviru nove zgrade Centra za socijalni rad - naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Humanitarnu akciju pokrenuo je Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji u saradnji sa Udruženjem roditelja „Podrži me“ iz Kosovske Mitrovice.
Odbor je u humanitarnim akcijama u decembru i januaru obezbijedio zemljište za izgradnju Dnevnog centra za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju kojih samo na sjeveru Kosova i Metohije ima preko 130, a ukupna investicaja će koštati oko 200.000 evra. 

Iz Odbora su još jednom pozvali ostale lokalne zajednice iz Republike Srpske da podrže humanitarnu akciju.
- Vjerujemo da ćemo, zahvaljujući humanosti ustanova, lokalnih zajednica, preduzeća i građana iz Republike Srpske, najugroženijoj kategoriji stanovnika na Kosovu i Metohiji uspjeti da da poklonimo prvi Dnevni centar. Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu našu humanitarnu akciju putem žiro računa našeg Odbora 5551000034196445 - apelovali su iz Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Izvor: Grad Bijeljina