POLICIJA PRONAŠLA OKO 450 MIGRANATA :: Semberija INFO ::

 

POLICIJA PRONAŠLA OKO 450 MIGRANATA


Foto: Srna
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije pronašli su oko 450 migranata na području opština Vršac i Novi Kneževac.

Migranti će biti vraćeni u kampove i prihvatne centre.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da će migranti biti vraćeni u kampove i prihvatne centre.

Vulin je direktorom policije Vladimirom Rebićem i komesarom za izbjeglice i migracije Vladimirom Cucićem obišao policijske službenike koji su sproveli akciju u selima Majdan i Rabe.

On je naglasio da je policija vratila u kampove i malu djecu i žene koji "ne smiju i ne treba da budu van kampova", saopštio je MUP.

- U vrIJeme ove epidemije nijedan migrant ne smIJe da bude van prihvatnih centara, gdje im je obezbIJeđeno sve što im je potrebno, gdJe im je obezbIJeđena i medicinska zaštita - rekao je Vulin.

Vulin je istakao da pripadnici MUP-a vode računa o dostojanstvu svakog ljudskog bića koje se nađe u Srbiji, ali i da oni moraju voditi računa o zakonima i pravilima koje važe u Srbiji, jer je "zakon jednak za sve".

Predsjednik opštine Novi Kneževac Radovan Uverić zahvalio je policiji i poručio da je ova akcija od velikog značaja kao i da očekuje sličnu saradnju, ukoliko se migranti opet budu okupili u većem broju.
 
(SRNA)