Cikotić: Neće biti dozvoljen sukob u Velikoj Kladuši :: Semberija INFO ::

 

Cikotić: Neće biti dozvoljen sukob u Velikoj Kladuši


SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić poručio je danas da nadležni za javni red i mir neće dozvoliti incidente na području Velike Kladuše, gdje je povećano prisustvo migranata, i da nije korisno da se iko plaši sukoba na tom području.

"Znamo da građani Bihaća i Velike Kladuše imaju razloga za nezadovoljstvo u mnogim aspektima, ugroženu slobodu kretanja, boravka i drugih funkcija. Mi imamo jasan stav, bez obzira na veliki priliv migranata, mi moramo obezbjediti slobodu i prava naših građana", rekao je Cikotić za federalne medije.

Cikotić je rekao da je, prema raspoloživim informacijama, situacija pod kontrolom, te da se vlada stanjem na terenu, bez obzira na prisutne tenzije.

On je dodao da je povećanjem kontrole istočne granice BiH smanjen priliv migranata, te da se nada da će se to osjetiti na prostoru Unsko-sanskog kantona.

Cikotić je naveo da složena politička i kompleksna situacija u Velikoj Kladuši, gdje uskoro počinje predizborna kampanja, pogoduje stvaranju terena za pojedince i grupe koje nisu dobronamjerne za opšte stanje na tom prostoru.

Kada je riječ o prijemu novih pripadnika Granične policije BiH, Cikotić je naglasio da postoji zahtjev, analiza i namjera da se taj broj poveća u interesu efikasnije kontrole i granice i bezbjednosti građana na čitavom prostoru BiH.

Na gradskom trgu u Bihaću 29. avgusta najavljen je protest građana zbog migrantske krize u tom gradu, s ciljem promjena trenutnog stanja, sklanjanja stranih državljana s bihaćkih ulica i njihov human smještaj, najavili su organizatori.

Glavni zahtjev je hitno rješavanje migrantske krize, izmještanje ilegalnih migranata iz Bihaća i sprečavanje novog priliva u Unsko-sanski kanton.

Srna / Glas Srpske