Savjet za štampu i onlajn medije u Bosni i Hercegovini: Medijske kuće se našle u velikoj ekonomskoj krizi :: Semberija INFO ::

 

Savjet za štampu i onlajn medije u Bosni i Hercegovini: Medijske kuće se našle u velikoj ekonomskoj krizi


BANjALUKA - Savjet za štampu i online medije u Bosni i Hercegovini svim medijskim radnicima čestitao je Svjetski Dan Slobode Medija, podsjećajući javnost na izuzetno važnu ulogu medija, što se posebno pokazalo u vrijeme globalne krize izazvane pandemijom virusa korona, u kojoj se trenutno nalazimo.

“Tačna, provjerena i blagovremena informacija u ovim teškim okolnostima, kada se stotine hiljada ljudi širom svijeta bore za svoj život, od velike je važnosti i doslovno može spasiti ljudski život”, saopšteno je iz Savjeta za štampu.

Dodaju da su se medijske kuće našle u velikoj ekonomskoj krizi, pod pritiskom troškova, padom tiraža, drastično smanjenim prilivom zarade od oglašivača, čiji ishod može imati velike posljedice po demokratsko društvo.

Bosna i Hercegovina Svjetski Dan Slobode Medija 2020. godine dočekuje na 58. mjestu, prema svjetskom Indeksu slobode medija, što predstavlja napredak od pet mjesta u odnosu na prošlu godinu.

Nezavisne novine