SDA: Obezbijediti zasjedanje parlamenta i usvajanje budžeta :: Semberija INFO ::

 

SDA: Obezbijediti zasjedanje parlamenta i usvajanje budžeta


SARAJEVO - SDA je nakon današnje sjednice Kolegijuma usvojila tri zaključka u kojima se, između ostalog, zahtijeva od predsjedavajućih oba doma parlamenta BiH da obezbijede redovno zasjedanje, a od Savjeta ministara da ubrza izradu prijedloga i usvajanje budžeta BiH.

Kolegijum SDA na današnjoj sjednici je pozdravio “ohrabrujuće rezultate u sprečavanju širenja virusa korona zahvaljujući pravovremenim i sistematičnim zdravstveno-bezbjednosnim mjerama koje su preduzele nadležne institucije u BiH”.


U saopštenju nakon sjednice Kolegijuma, SDA je zahvalila građanima na poštovanju propisanih mjera i podržala najavu Kriznog štaba Federacije BiH /FBiH/ da se razmotri postepeno i opravdano ublažavanje propisanih mjera.

“Zahtijevamo da predsjedavajući oba doma Parlamentarne skupštine BiH obezbijede redovno zasjedanje i rad kako bi se rješavala nagomilana pitanja iz nadležnosti parlamentarne skupštine”, saopšteno je iz SDA.

Iz SDA su naveli da Parlamentarna skupština BiH ima prostorne i sve druge uslove za održavanje sjednica uz poštovanje svih propisanih mjera.

“Pozivamo Savjet ministara da se ubrza izrada prijedloga i usvajanje budžeta BiH, što je jedan od ključnih preduslova za raspisivanje i provođenje ovogodišnjih opštinskih izbora”, dodaje se u saopštenju.

Srna / Glas Srpske