Preminula žena iz Brčkog, deveta žrtva virusa korona u BiH :: Semberija INFO ::

 

Preminula žena iz Brčkog, deveta žrtva virusa korona u BiH


TUZLA- U Klinici za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli danas je preminula žena kojoj je bila potvrđena zaraza virusom korona, saznaje portal Kliks. Riječ je o pacijentkinji koja je bila na bolničkom liječenju u Medicinskom istitutu Bayer, poznatom kao Centar za srce.

Smrt pacijentkinje potvrdili su iz Kriznog štaba Tuzlanskog kantona, iz kojeg je navedeno da je jutros kod pacijentkinje nastupila iznenadna srčana smrt, a koja je usko povezana s njenom primarnom dijagnozom.

Portal Kliks piše da je 73-godišnja žena u Centru za srce u Tuzli bila podvrgnuta operativnom zahvatu 19. marta ove godine, a u subotu joj je potvrđena zaraza virusom korona.

Riječ je o pacijentkilji koja je s područja Brčko distrikta, ali je po epidemiološkim parametrima bila označena kao osoba koja je zaražena u Tuzli.

Kako su kazali u Kriznom štabu, ona je u Medicinskom institutu Bayer kao hitan slučaj hospitalizovana prije dvije sedmice.

- Njeno stanje je zahtijevalo hitnu medicinsku intervenciju. Zbog prisutnih komorbiditeta oporavak pacijentkinje se produžio te je jutros nastupila iznenadna srčana smrt koja je usko povezana s njenom primarnom dijagnozom. Kod pacijentkinje je dokazano prisustvo virusa korona - precizirali su u Kriznom štabu.

Ona je juče iz Centra za srce prevezena u izolatorij Klinike za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli gdje je jutros preminula.

U BiH dosad je preminulo devet osoba kod kojih je bila potvrđena zaraza virusom korona, a ovo je treći smrtni slučaj koji je potvrđen danas. U FBiH preminulo je osam ljudi, a u Srpskoj jedna osoba.

Glas Srpske