Orkanska bura poharala Mostar :: Semberija INFO ::

 

Orkanska bura poharala Mostar


MOSTAR - Orkanska bura u Mostaru, koja je prema podacima AccuWeather duvala brzinom od 117 km na čas, načinila je u srijedu veću materijalnu štetu u ovom gradu.

Drveće je padalo na parkirana vozila, a u nekoliko mostarskih ulica zbog desetina palih stabala i grana bilo je otežano saobraćanje. Sa nekih objekata padali su dimnjaci, letjeli crepovi i fasade.

Oko 23.20 u srijedu nestalo je struje u Mostaru, napajanje su imale samo bolnice, policija i druge hitne službe. Nakon pet minuta ponovo je uspostavljeno snabdijevanje električnom energijom. U prigradskom naselju Bišću Polju vjetar je prevrnuo dvije prikolice tegljača.

Vjetar je odnio i krovnu konstrukciju na stadionu Fudbalskog kluba u Posušju.

Zbog snijega i snažnog vjetra koji stvara nanose zatvorena je saobraćajnica između Tomislavgrada i Rame, a gotovo je nemoguće saobraćati preko Kupresa, poznatog zimovališta.

Kako su saopštili iz Auto-moto saveza (SM) u BiH sa sjedištem u Mostaru, snijeg koji od sinoć pada zajedno sa snažnim udarima vjetra stvara gotovo nemoguće uslove za vožnju. Vjetar vrlo brzo stvara nanose na cesti, zbog čega je vidljivost svedena na minimum.

​FENA / Nezavisne novine