BOŽIĆNI PRIJEM DODIK: ŽELIM DA U BIH TRAJNO VLADA MIR :: Semberija INFO ::

 

BOŽIĆNI PRIJEM DODIK: ŽELIM DA U BIH TRAJNO VLADA MIR


Foto: RTRS
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da želi da u BiH trajno vlada mir, te da ne postoji nijedan razlog koji bi doveo do ponovnih sukoba u zemlji i do ponovnog brojanja žrtava.

– U BiH smo prošli teško istorijsko i turbulentno vrijeme – vrijeme u kojem smo živjeli u miru, a bilo je perioda sukoba i stradanja. Uvijek smo učeni, u čitavom regionu, da moramo nakon sukoba, ma koliko bili teški, nastaviti da živimo zajedno – rekao je Dodik na božićnom prijemu koji je organizovao u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, narodi u BiH moraju da žive jedni pored drugih, uvažavajući se, jer onoliko koliko su se narodi uvažavali, toliki su bili periodi mira.

Dodik je rekao da bi najradije da svi u BiH broje uspjehe, projekte, ono što je dobro među narodima u BiH, te da se sve te pozitivne stvari ističu i da se svi u BiH vesele svakom napretku u zemlji, kao i svakom novom djetetu koje dođe na svijet.

– Želim da se veselimo uspjesima i drugih i drugačijih i da svi zajedno imamo garanciju za stabilan i udoban život – istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, politika Republike Srpske jeste politika uvažavanja, ona politika koja mora da da rezultate jer se bazira na postulatima uvažavanja.

– To je ona politika koja razumije realnost i ona koja ne ignoriše činjenicu, ali i koja poštuje ustavni poredak, međunarodno pravo i koja poštuje i razmišlja o interesima drugih na ovim prostorima – naglasio je Dodik.

(Srna)