EPISKOP FOTIJE DRUGI DAN ROĐENjA HRISTOVOG U TUZLI :: Semberija INFO ::

 

EPISKOP FOTIJE DRUGI DAN ROĐENjA HRISTOVOG U TUZLI


Drugi dan Božića, koji je posvećen Saboru Presvete Bogorodice, u Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli svetu arhijerejsku Liturgiju služio je Episkop zvorničko-tuzlanski Gospodin Fotije, uz sasluživanje arhijerejskog namjesnika tuzlanskog i sveštenstva  i monaštva iz tuzlanskog i drugih namjesništava.


Veliki broj vjernika koji je ispunio Katedralni hram, pristupio je svetoj tajni evharistije,  sjedinjujući se sa Gospodom i Spasiteljem našim Isusom Hristom. Episkop Fotije čestitao je praznike Božić i Sabor Presvete Bogorodice  i govorio o značaju praznika.


Tom prilikom je između ostalog kazao da Pravoslavna crkva treba da apeluje na dobro, na jedinstvo, ljubav i na ono što je savršeno u ovom životu a to je Zakon Božiji.


I ove godine, drugog dana pravoslavnog Božića, bratstvo Sabornog hrama u Tuzli, u prostorijama Vladikinog dvora u Tuzli upriličilo je tradicionalni Božićni prijem za predstavnike vjerskog, političkog i društvenog života.
 

Iz Vladičanskog dvora u Tuzli, sa tradicionalnog Božićnog prijema, i ove godine poslata je poruka da se u ovom gradu godinama njeguje tradicija mira, ljubavi i suživota svih religija a tako će se nastaviti i u budućnosti.


Episkop Fotije zahvalio se svima koji su danas prisustvovali svetoj Liturgiji i božićnom prijemu kao i onima koji su čestitali ovaj veliki hrišćanski praznik.

​(eparhijazt.com)