Izetbegović: U BiH ništa nije srpsko osim jedne stvari :: Semberija INFO ::

 

Izetbegović: U BiH ništa nije srpsko osim jedne stvari


Predsjednik SDA komentarisao jučerašnju izjavu člana državnog Predsedništva, Milorada Dodika.

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije, izjavio je danas povodom Dana državnosti BiH, koji se obilježava samo u Federaciji BiH, da je ''svaki pedalj" te države zajednički' i da ''ništa nije srpsko osim naziva Republika Srpska''.

Komentarišući jučerašnju izjavu člana državnog Predsedništva, Milorada Dodika, ''da Bošnjaci moraju da znaju da BiH nije njihova, a RS je isključivo naša'', prenijeli su sarajevski mediji.

''Svaki pedalj ove zemlje je zajednički, ništa u Bosni i Hercegovini nije srpsko osim naziva Republika Srpska, a ne znam hoće li i to ostati ako gospodin Dodik nastavi s ovakvim izjavama", rekao je Izetbegović čestitajući ovaj, kako je rekao, veliki dan, rođendan Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina, prema njegovim riječima ide u pravom smjeru, uz podsjećanje da je riječ o državi koja postoji hiljadu godina i, kako kaže, postojaće još hiljadu.

U to je, ističe, uvjeren.

Komentarišući program reformi BiH, Izetbegović je rekao da je tim dokumentom "deblokiran NATO put BiH koji je dugo bio u zastoju, deblokirana implementacija reforme odbrane, deblokiran proces rada Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, formiranja nove strukture vlasti".

"To je jedan dobar dokument. Zahvaljujem gospodinu Dodiku što je uradio takvu stvar'', rekao je Izetbegović.

novosti.rs/infobijeljina.com