Incko: Hitno formirati vlast na svim nivoima :: Semberija INFO ::

 

Incko: Hitno formirati vlast na svim nivoima


Sarajevo - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je, na godišnjicu održavanja izbora u BiH, istakao hitnu potrebu da se formira vlast na svim nivoima, a istovremeno ispoštuju međunarodne obaveze BiH.

Incko je učestvovao na okruglom stolu o temi “Mir na zapadnom Balkanu” u Salcburgu na kojem je govorio o trenutnoj političkoj situaciji u BiH.

On je naglasio da bi se težište moralo staviti na programe i važna pitanja okrenuta budućnosti, kao što su evropska integracija i ekonomski rast, saopšteno je iz OHR-a.

“Ako se trenutni trend ne promijeni, BiH će ostati u prošlosti i stalno zaostajati za ostalim zemljama zapadnog Balkana”, rekao je Incko.

On je istakao potrebu za jačanjem vladavine prava u BiH napominjući da je ona temelj svake zemlje i iz tog razloga mora joj se posvetiti odgovarajuća pažnja u BiH.

Incko je učesnik 15. konferencije evropskih regija i gradova u Salcburgu, u organizaciji Instituta evropskih regija čiji je počasni pokrovitelj austrijski predsjednik Aleksander van der Belen.

Glas Srpske