Pripadnici Granične policije BiH u akciji blagdanskog darivanja :: Semberija INFO ::

 

Pripadnici Granične policije BiH u akciji blagdanskog darivanja


Pripadnici Granične policije BiH (GP BiH), uz niz operativnih akcija koje kontinuirano realiziraju s ciljem suzbijanja prekograničnog kriminaliteta, ne zapostavljaju ni akcije humanitarnog karaktera.

Povodom nadolazećih blagdana pripadnici Granične policije BiH u utorak su pripremili i dijelili darove osobama s posebnim potrebama, oboljelima od raka i onima kojima je to najpotrebnije, saopšteno je iz GP BiH.

Ističu kako je stotine paketića s osnovnim životnim potrepštinama, slatkišima i igračkama podijeljeno prilikom posjeta Udruženju "Srce za djecu" Sarajevo, Samostanu "Egipat" u Sarajevu, Vojnoj bolnici u Sarajevu, Udruženju "Oplemeni srce" Istočno Sarajevo, Majčinom selu u Međugorju, Domu za djecu ometenu u tjelesnom ili psihičkom razvoju "Marija naša Nada", Udruženju za osobe s invaliditetom "Kutak sreće" Široki Brijeg te Udruzi fra Mladen Hrkać.

Najavljeno je kako će u srijedu, 28. decembra posjetiti i Dom osoba s invaliditetom u Višegradu.  

"Plemenitom akcijom, pripadnici Granične policije su izmamili osmijeh i radost onima kojima je to najpotrebnije te još jedanput pokazali veliko srce i humanost na djelu. Ovo je jedna u nizu humanitarnih akcija Granične policije BiH, a svakako će se ovakve aktivnosti, sukladno mogućnostima, nastaviti i u budućnosti", navodi se u saopštenju.


​Fena / BHRT