Jedini poslanik iz Semberije u Parlamentu BiH – Čedomir Stojanović položio zakletvu :: Semberija INFO ::

 

Jedini poslanik iz Semberije u Parlamentu BiH – Čedomir Stojanović položio zakletvu


Poslanici novog saziva Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas su na početku konstitutivne sjednice položili zakletvu čime su preuzeli dužnost koju će obavljati naredne četiri godine.

Nebojša Radmanović, kao nastariji poslanik u svojstvu privremenog predsjedavajućeg Predstavničkog doma, čestitao je svim novoizabranim poslanicima.

Nakon polaganja svječane izjave, Radmanović je konstatovao da postoji kvorum za punovažno odlučivanje.
Prema rezultatima opštih izbora, SNSD osvojio je šest mandata, SDS i PDP po dva, dok po jedan imaju Lista za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića, DEMOS, Ujedinjena Srpska i SDA.

U naredne četiri godine Semberija će u Parlamentu BiH imati samo jednog predstavnika. Čedomir Stojanović iz DEMOS-a, prema zvaničnim rezultatima CIK-a, osvojio 12 585 ličnih glasova, odnosno kompenzacioni mandat.

“Velika je čast, ali i odgovornost, biti jedini predstavnik iz Semberije u zajedničkim institucijama. Zadatak koji je pred srpskim predstavnicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nije nimalo lak, jer je neophodno sačuvati nadležnosti Republike Srpske i pokušati vratiti izgubljeno u vremenu kada su prisutni napadi na Srpsku sa svih strana”, izjavio je ranije Stojanović.

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici, koja je počela u podne, planirano je da budu izabrani predsjedavajući ovog doma, kao i njegov prvi i drugi zamjenik. Pored toga, planiran je i izbor članova Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara koju čini po jedan poslanik svake političke stranke u ovom sazivu Predstavničkog doma.
 
(NoviGlas)