EBRD: Odobreno devet miliona eura za kreditiranje malih i srednjih preduzeća :: Semberija INFO ::

 

EBRD: Odobreno devet miliona eura za kreditiranje malih i srednjih preduzeća


Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je zajam od 9.000.000 eura Rajfajzen banci u Bosni i Hercegovini, uz dodatni grant Evropske unije, za kreditiranje malih i srednjih preduzeća, saopšteno je iz te finansijske institucije.

Preduzeća će se moći prijaviti za sredstva koja će uložiti u novu opremu i modernizaciju što će im pomoći da povećaju produktivnost, smanje operativne troškove i poboljšaju usklađenost sa standardima Evropcke unije.

"Ulaganja se mogu odnositi na širok raspon opreme i softverskih rješenja, uključujući oblasti digitalne transformacije i energetske efikasnosti. Cilj je podržati mala i srednja preduzeća da se izdignu iz okvira uobičajnog poslovanja i ulažu u povećanje konkurentnosti na lokalnim i tržištima EU", stoji u saopštenju.

Osim zajmova, mala i srednja preduzeća će u vidu granta dobiti podsticajna sredstva do 15 odsto ukupnog iznosa zajma, a ove podsticaje finansira EU.

Direktor Kancelarije EBRD-a u BiH Manuela Nisl izrazila je zadovoljstvo što su postali partneri sa Rajfajzen bankom koja ima snažnu mrežu klijenata malih i srednjih preduzeća i što je prošireno ovo dodatno finansiranje za lokalna mala i srednja preduzeća, navode iz EBRD-a.


​BHRT