KAMERE NADGLEDAJU PROCES: ŠTAMPANjE GLASAČKIH LISTIĆA ZA OKTOBARSKE IZBORE KOŠTA 1,4 MILIONA KM :: Semberija INFO ::

 

KAMERE NADGLEDAJU PROCES: ŠTAMPANjE GLASAČKIH LISTIĆA ZA OKTOBARSKE IZBORE KOŠTA 1,4 MILIONA KM


Foto: Ilustracija
U štampariji kompanije „Unioninvestplastika“ d.d. Sarajevo počelo štampanje glasačkih listića koji će se koristiti na Opštim izborima u BiH zakazanim za nedjelju, 2.oktobra.

Štampanje i pakovanje oko 14 miliona glasačkih listića koštaće nešto više od 1,4 miliona KM i biće utrošeno oko 120 tona papira sa vodenim žigom.

Početak štampanja glasačkih listića ozvaničen je prigodnim obraćanjem javnosti Suada Arnautovića, predsjednika Centralne izborne komisije BiH i to u prostorijama štamparije.

Arnautović je u prvi plan istakao sigurnost procesa i nadzor nad procesom štampanja i pakovanja glasačkih listića. Istakao je da postoji višestruka kontrola i nadzor nad procesom štampanja i pakovanja glasačkih listića, da postoji 24-satni video nadzor kojem Centralna izborna komisija BiH može pristupiti u svakom trenutku bez obaveznog fizičkog prisustva u prostorima kompanije.

Snimci videonadzora će biti sačuvani i predati Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je svojom odlukom od 7. jula ove godine imenovala tim zadužen za praćenje realizacije usluga štampanja i pakovanja glasačkih listića za Opšte izbore 2022. godine.

Tim će pratiti i nadzirati nabavku, dopremanje, skladištenje i upotrebu papira sa vodenim žigom i proces štampanja i pakovanja glasačkih listića o čemu pismeno izvještava Centralnu izbornu komisiju BiH.

(Srpska Info)