"NAJOŠTRIJE OSUDE UBISTVA SRPSKE POVRATNICE" :: Semberija INFO ::

 

"NAJOŠTRIJE OSUDE UBISTVA SRPSKE POVRATNICE"


Foto
Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije najoštrije osuđuje ubistvo 65-godišnje srpske povratnice Nade Radulović iz sela Maurovići, za koje je osumnjičen Bošnjak M. H. te porodici izražava najdublje saučešće, navodi se u saopštenju.

Ovo ubistvo je veoma uznemirilo malobrojne srpske povratnike u Visokom.

Iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije poručuju kako je poražavajuće da se nakon toliko godina poslije rata dešavaju ovakve stvari.

- Trebamo svi gledati naprijed i kako da ovim ljudima obezbijedimo normalne uslove za život i olakšamo ga - navodi se u saopštenju.

Iako se mnogo toga u prethodnom periodu uradilo na rješavanju problema izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, ima još mnogo posla da se uradi.

Institucije su te koje trebaju da doprinesu rješavanju dugogodišnjih problema ove populacije i stvaranju još boljih i kvalitetnijih uslova za održivi povratak, jer je cilj da ljudi koji su se vratili na svoja prijeratna ognjišta ostanu tu da žive zajedno sa svojim porodicama i komšijama, a ne da strahuju za sopstvene živote.

Ovo je samo još jedan dokaz da su srpski povratnici  u FBiH potpuno marginalizovani, a odsustvo bilo kakve reakcije od nadležnih organa Federacije na ovo svirepo ubistvo samo potvrđuje tu činjenicu.

(RTRS)