DOJAVE O BOMBAMA U 110 SARAJEVSKIH ŠKOLA :: Semberija INFO ::

 

DOJAVE O BOMBAMA U 110 SARAJEVSKIH ŠKOLA


Foto
Nakon jutrošnjih dojava o bombama u svim osnovnim i većini srednjih škola širom Kantona Sarajevo, nadležni su iznijeli pojedinosti o ovom slučaju navodeći da je u 110 objekata stigla ta prijetnja kojoj je bilo izloženo blizu 18.000 učenika.

Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo je kazao da policija radi svoj posao u punom kapacitetu uz saradnju drugih policijskih agencija.

“U skladu sa zakonom i mjerama predostrožnosti u ovom trenutku vrši sve potrebne preglede. U ovom trenutku ništa nije pronađeno i očekujemo da će tako biti do kraja pregleda. Bez obzira na to, svaka prijetnja se uzima potpuno ozbiljno i tako će biti i u budućnosti”, kazao je Forto.

Pozvao je građane i medije da ne objavljuju nikakve neprovjerene informacije.

“Molim vas da se isključivo obratite nadležnim ustanovama – ministarstvima i policiji, Vladi KS ako se radi o nekoj od naših ustanova prije nego objavite informaciju. U trenutku kada se dešava ovakva situacija bitno je da ostanemo mirni, staloženi i da svako radi svoj posao. Svjesni ste toga da su se u prethodnom periodu slične dojave dešavale i u regiji. Znat će se informacija čim bude policija imala više podataka nakon okončane istrage. Sve je uredu, policija radi svoj posao i bit će svi obaviješteni o novim informacije”, naglasio je Forto.

Vijeće roditelja Kantona Sarajevo oštro je osudilo napade na škole i sigurnosno odvijanje nastave u školskim klupama.

(N1)