Sutra prijatnije, bez velikih vrućina :: Semberija INFO ::

 

Sutra prijatnije, bez velikih vrućina


U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti prijatnije vrijeme, bez velikih vrućina, uz rjeđe pljuskove sa grmljavinom u popodnevnim časovima.

Ujutro će biti pretežno oblačno, na sjeveru i istoku moguć je poneki pljusak sa grmljavinom, a u Hercegovini sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost. 

Prijepodne će biti suvo uz promjenljivu oblačnost, a u drugom dijelu dana nestabilno sa pljuskovima i grmljavinama, češćim na istoku zemlje, saopštio je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske. 

Jutarnja temperatura od 14 do 20, na planinama 11, a najviša dnevna od 24 do 31 na jugu, na planinama od 21. 

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

U Republici Srpskoj i FBiH se do kraja dana očekuje nestabilno vrijeme, uz pljuskove sa grmljavinom, a postojaće uslovi i za nepogode praćene gradom. 

Temperatura u 14.00 časova: Bjelašnica 16, Mrakovica, Čemerno 25, Kalinovik, Gacko, Han Pijesak 27, Bugojno, Ivan Sedlo, Neum 28, Sokolac, Livno, Sarajevo 29, Šipovo, Nevesinje, Foča, Mrkonjić Grad, Krupa na Uni 30, Bileća, Ribnik, Gradačac, Sanski Most, Srebrenica, Trebinje 31, Novi Grad, Srbac, Banjaluka, Bihać, Grude, Prijedor, Široki Brijeg, Tuzla 32, Bijeljina, Brčko, Doboj, Rudo 33, Mostar 34, Višegrad 35 stepeni Celzijusovih. 

Od utorka, 18. juna, do četvrtka, 20. juna, prijepodne će uglavnom biti suvo i sunčano, a poslijepodne nestabilno, mjestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Tokom ova tri dana najviša dnevna temperatura će se kretati od 24 do 32, na planinama oko 23 stepena.

SRNA/Info Bijeljina