AMBASADOR MARKO MILISAV: TURKOVIĆEVA ZLOUPOTREBLjAVA MINISTARSKU FUNKCIJU :: Semberija INFO ::

 

AMBASADOR MARKO MILISAV: TURKOVIĆEVA ZLOUPOTREBLjAVA MINISTARSKU FUNKCIJU


- Instrukcija Bisere Turković o obilježavanju takozvanog 1. marta predstavlja kontinuitet zloupotrebe funkcije ministra inostranih poslova u Savjetu ministara, izjavio je Srni ambasador BiH u Kanadi Marko Milisav, te ukazao da je posebno problematično pozivanje na tridesetogodišnji kontinuitet tzv. Republike BiH.

​-I u prethodnim godinama dobijali smo slične instrukcije obilježavanja 1. marta, 25. novembra i 11. jula. Zbog odbijanja istih, ja i brojne moje kolege bili smo meta napada bošnjačke dijaspore i dijela probošnjačkih medija iz Sarajeva - rekao je Milisav.

On je dodao da ih to nije pokolebalo, niti će pokolebati da isto urade i ovaj put.

Milisav je ukazao da je u ovoj Turkovićevoj instrukciji posebno problematično pozivanje na tridesetogodišnji kontinuitet tzv. Republike BiH, pa bi to trebalo da bude i jubilej.

-Važno je naglasiti mi nismo ambasadori Republike BiH već ambasadori i generalni konzuli dejtonske BiH, BiH tri ravnopravna konstitutivna naroda i ambasadori i generalni konzuli iz Republike Srpske i iz reda srpskog naroda. Stoga će 1. mart uvijek za nas biti kada je ubijen srpski svat na Baščaršiji i dan kada je počeo tragični sukob, a ne praznik -rekao je Milisav.

Srpski ambasadori i generalni konzuli BiH uputili su otvoreno pismo ministru inostranih poslova biH Biseri Turković u kojem je obavještavaju da neće prihvatiti njenu instrukciju i obmanjivati zemlje prijema, lažno im tumačeći dan kada je počeo tragični sukob u BiH kao nepostojeći državni praznik.

(Glas Srpske)