SEDMI SASTANAK ZELENOG KLUBA :: Semberija INFO ::

 

SEDMI SASTANAK ZELENOG KLUBA


U sarajevskom hotelu „Evropa“ održan je 7. sastanak Zelenog kluba koji radi na jačanju javnog dijaloga u oblasti energetike, pitanjima iz oblasti obnovljivih izvora energije, klimatskih promjena, energetske efikasnosti i zaštite životne sredine.

„Glavna tema današnjeg sastanka je bila Zelena Agenda za Zapadni Balkan – energija, klima i saobraćaj, koju je predstavila Jasna Sekulović iz GIZ /GIZ/, organiazcije koja ima ulogu projekt menadžera za jugoistočnu Evropu “, rekao je predsjedavajući današnjeg skupa  Želimir Nešković.

On je naveo da je cilj sastanaka, Zelenog kluba sa predstavnicima Narodne Skupštine Republike Srpske i Parlamenta Federacije BiH,  rad na usklađivanju zakona na entiteskom nivou sa državnim zakonima i preporučenim prijedlozima, odnosno zakonima u Evropskoj uniji kako bi se ispunili uslovi za Zelenu Agendu za Zapadni Balkan.
Zeleni klub čine parlamentarci sa nivoa BiH i entiteskih paralmenata. U sadašnjem sazivu učestvuje 7 parlamentaraca sa državnog nivoa, kao i predstvanici određenih ministarstava i institucija vezanih za energetiku na svim nivoima u BiH.