TUZLANSKA BICIKLIJADA U NEDJELjU :: Semberija INFO ::

 

TUZLANSKA BICIKLIJADA U NEDJELjU


Biciklistički klub „Tuzla“ u saradnji sa partnerima i ove godine organizuje „Tuzlansku biciklijadu“. U cilju popularisanja rekreativnog biciklizma i animiranja građana u pravcu podizanja svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka, već devet godina u Tuzli se organizuje  manifestacija koja okuplja zaljubljenike u bicikle, rekreaciju, sport i zabavu.



Ovo je najmasovniji događaj ovog tipa u Bosni i Hercegovini pa i šire, a održaće se u nedjelju 29. augusta 2021. godine na ulicama Tuzle. Prijave počinju već od 8 sati, a start je predviđen u 11:00h na parkingu Robne kuće „Tuzlanka“. Trka će se voziti gradskim ulicama u dužini od 12,3 kilometara. Prije zvaničnog starta Biciklijade održaće se i „Dječija biciklijada“.

„Tuzlanska biciklijada“ je rekreativni događaj koji privlači ljude svih uzrasta. Članovi Biciklističkog kluba „BN cycling team“ i ovaj put će učestvovati na Biciklijadi. Prilika je to da predstave čari biciklizma svojim mladim naraštajima, simpatizerima ovog viteškog sporta.

-Postoji velika želja da organizujemo jednu ovakvu gradsku trku kod nas u Bijeljini. Mi u Semberiji imamo sve preduslove za češće korištenje bicikala kao alternativnog načina kretanja a ovakve manifestacije služe upravo za promociju svih pozitivnih strana biciklizma“, rekao je za „Semberija INFO“ Dragiša Jović potpredsjednik BK „BN cycling team“.

Cjelodnevno druženje uz promociju zdravog načina života glavni je cilj organizatora koji obećava vrhunsku cjelodnevnu zabavu i bogat nagradni fond za sretne učesnike. Organizatori preporučuju da svi učesnici nose kacige, rukavice, imaju ispravna bicikla, te da djeca imaju pratnju roditelja - staratelja. Takođe, organizatori apeluju na sve učesnike da se pridržavaju aktuelnih mjera i preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, donesenih u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-9.

​Semberija info - I. Gutić