Turistički potencijali Banjaluke predstavljeni u Neumu :: Semberija INFO ::

 

Turistički potencijali Banjaluke predstavljeni u Neumu


NEUM - Turistička organizacija grada Banjaluka predstavila je danas u hotelu "Vapore" u Neumu turističke potencijale Banjaluke.

Prezentovane su sve ljepote grada na Vrbasu, kao i bogata gastro ponuda- čuveni banjalučki ćevapi,sir trapist, pivo i rakija šljivovica.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici opštine Neum i Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i novinari iz Banjaluke.


Direktor TOBL-a Irena Radojević kazala je da je plan da se započeta saradnja između Banjaluke i Neuma nastavi u još većem obliku, nakon što su predstavnici Neuma u Banjaluci u maju predstavili potencijale ovog grada.

 -Ono što je veoma bitno jeste da mi imamo jako puno toga za pokazati- navela je Radojevićeva.

Načelnik Neuma Dragan Jurković istakao je da je u toku kampanja prezentacije ove opštine kao turističke destinacije.

- Očekujemo da će sezona biti dobra, a već su kapaciteti ispunjeni 40, 50 odsto. Najviše je domaćih turista, zatim iz Srbije, Poljske, Njemačke i Austrije- naglasio je Jurković.

Direktor Turističke zajednice Heecegovačko-neretvanskog kantona Andrija Krešić rekao je da je ovo početak jedne dobre saradnje između Neuma i Banjaluke.

- Obavili smo neke razgovore da vidimo šta nas to veže i zajednički djelujemo u pravcu promocije turizma, kako na prostoru našeg kantona, tako i Banjaluke -pojasnio je Krešić.

Direktor hotela "Vapore" Ivo Marušić, koji je ugostio novinare iz Banjaluke rekao je da je do saradnje sa TOBL -om došlo u martu ove godine, kada su došli na razgovore u Banjaluku.

- U maju smo organizovali susret i došli ponovo u Banjaluku kako bismo promovisali naš hotel i Neum. Sada se Banjaluka predstavlja kao turistička destinacija za sve građane Neuma - naglasio je Marušić.

Glas Srpske