Veliko nevrijeme u dijelovima BiH, problemi u saobraćaju :: Semberija INFO ::

 

Veliko nevrijeme u dijelovima BiH, problemi u saobraćaju


SARAJEVO - Veliko nevrijeme stiglo je i u Sarajevo, nakon što je zahvatilo pojedine dijelove Bosne i Hercegovine.

Velika količina kiše koja se izlila u poslijepodnevnim satima stvorila je probleme na putevima širom Bosne i Hercegovine.

Iz BIHAMK-a mole vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

"Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primijete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja", saopšteno je iz BIHAMK-a.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Pojačan je saobraćaj vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Gradiška, Gradina, Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, navode iz BIHAMK-a.

Podsjećamo, Federalni hidrometeorološki zavod najavio je promjenu vremena, odnosno pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

"Lokalno je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno intenzivnijim padavinama i gradom. Vjetar slab do umjeren u centralnim i sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje jugozapadni", saopšteno je, prenosi Radiosarajevo.ba.

Jako olujno nevrijeme, praćeno kišom, ledom i jačim udarima vjetra u poslijepodnevnim satima zahvatilo je i Tuzlanski kanton.

Nevrijeme se posebno osjetilo na širem području Tuzle, gdje su gradske saobraćajnice za svega nekoliko minuta bile u potpunosti poplavljene zbog slivnika koji nisu mogli primiti velike količine vode.

Civilnoj zaštiti Tuzlanskog kantona građani materijalnu štetu nisu prijavili, ali informacije sa terena pokazuju da je voda prodrla u prizemne i podrumske prostrije stambenih zgrada, prenosi portal Kliks.

​Nezavisne novine