Turistički potencijali Neuma prezentovani u Banjaluci :: Semberija INFO ::

 

Turistički potencijali Neuma prezentovani u Banjaluci


BANjALUKA - Predstavnici hotela "Vapore", u saradnji s Turističkom organizacijom grada Banjaluka, prezentovali su u utorak medijima, kao i turističkim agencijama grada na Vrbasu ponudu jedinog grada na moru u BiH, Neuma.

Irena Radojević, direktorica Turističke organizacije grada Banjaluka, istakla je da se nakon prošlogodišnjeg globalnog kraha turizma zbog pandemije virusa korona ove godine nazire blagi oporavak.

"Mi smo u svom programu oporavka turizma predvidjeli ovako nešto, te smo prihvatili ruku predstavnika hotela 'Vapore' iz Neuma, koji su prvi koji su iz FBiH došli u Republiku Srpsku da predstave svoje programe i sadržaje", kazala je Radojevićeva.

Dodala je da je namjera Turističke organizacije grada Banjaluka da u narednom periodu posjeti Neum, te da Hercegovini i Hercegovcima predstavi potencijale grada na Vrbasu, kako bi mogli da ga posjete i uživaju u njegovim ljepotama.

Darijo Maslać, direktor prodaje i marketinga hotela "Vapore" u Neumu, naglasio je da je posjeta Banjaluci samo mali znak pažnje da se kontakti koji su ostvareni prošle godine nastave.

"Banjalučani, kojih je prošle godine dosta posjetilo Neum, istakli su u razgovoru da im je Neum pružio pravi doživljaj i ovo je bio način da im ga još više približimo. Prvenstveno smo došli preko projekta USAID-a 'Taktički oporavak turizma u BiH', a cilj nam je da ponudimo turistima neki dodatni angažman, odnosno da dokažemo da nema potreba da se ide izvan granica BiH, kada se isto može doživjeti i u BiH", zaključio je Maslać.

Nezavisne novine