Mario Kordić, novi gradonačelnik Mostara: Prvi sam među jednakima :: Semberija INFO ::

 

Mario Kordić, novi gradonačelnik Mostara: Prvi sam među jednakima


Nakon što je podnio ostavku u Gradskom vijeću, te položio zakletvu kao novi gradonačelnik Mostara, Mario Kordić najavio je predan rad, zahvalivši svim vijećnicima, prije svih svom protukandidatu Zlatku Guzinu.

“Dragi Zlatko, derbi nema gubitnika. Dobitnici su Grad Mostar i svi mi ovdje. Upoznali smo se, družili, promovisali demokratiju i napravili dobru kampanju. Bilo je čudnih stvari na početku rada Vijeća, ali se sve to zaboravi jer je bilo u žaru borbe. Od danas radimo zajedno i budimo kao jedno“, rekao je Kordić.

Najavio je i da će biti motor grada i pokretač ideja, dok od ostalih očekuje ideje, komentare i sugestije.

“Funkcija gradonačelnika u Mostaru je ustvari prvi među jednakima. Velika čast i odgovornost za mene. Mogu obećati da ću znanje, kapacitet i energiju uložiti za dobrobit grada. Nadam se da ćemo se moći hvaliti gradom koji imamo. Potencijal je ogroman, a mi okrenimo jedra niz vjetar i stignimo sredine koje su ispred nas. Zajedno napravimo finu priču koja počinje danas“, rekao je Kordić.

Nakon toga Ivan Zelenika je podnio ostavku na mjestu predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mostara, a naslijedio ga Salem Marić (Klub Bošnjaka). Rotacija je učinjena da bi se ispoštovao Statut Grada Mostara, prema kojem gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća ne mogu biti pripadnici istog naroda.

BHRT / Anadolija