UHAPŠENO PET RAZBOJNIKA, PRONAĐENO ORUŽJE :: Semberija INFO ::

 

UHAPŠENO PET RAZBOJNIKA, PRONAĐENO ORUŽJE


Pet osoba je uhapšeno u policijskoj akciji na području Živinica zbog sumnje da su u proteklih mjesec dana izvršili razbojništva u sportskim kladionicama i benzinskoj pumpi.

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Živinice došli su, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela razbojništvo, počinjenih u proteklih mjesec dana, do saznanja da se u vezu sa izvršenjem mogu dovesti I.A. /22/, I.P. /23/, M.S. /19/, H.O. /20/ i S.B. /20/, potvrdila je portparolka PU MUP Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić.

Riječ je o osobama koje su nastanjene na području Živinica, a sumnjiče se da su uz prijetnju vatrenim oružjem i opasnim oruđem izvršili četiri krivična djela razbojništva nad zaposlenima u sportskim kladionicama i benzinskim pumpama.

U policijskoj akciji pronađena su i privremeno oduzeta dva startna pištolja, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Nad uhapšenima je izvršena kriminalistička obrada, te će uz izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje.
 
(SRNA)