Bišćani iz osvete pretukli trojicu migranata :: Semberija INFO ::

 

Bišćani iz osvete pretukli trojicu migranata


BIHAĆ - Pripadnici policije Unsko-sanskog kantona provode istragu oko fizičkog napada na grupu migranata iz Pakistana koji se, kako je potvrdio Ale Šiljdedić za "Nezavisne", dogodio u protekli utorak.

Prema njegovim riječima, policija je tog dana oko 14 sati dobila dojavu iz Doma zdravlja u Bihaću da su primljena dvojica migranata s težim povredama koje su im nanesene po glavi i tijelu.

"Radi se o licima starosti 17 i 26 godina, a nedugo potom još jedan migrant iz Pakistana je zatražio ljekarsku pomoć, također s težim tjelesnim povredama. Nakon što im je ukazana prva pomoć, upućeni su u Kantonalnu bolnicu u Bihaću", potvrdio je Šiljdedić. On je dodao kako se nakon toga pojavio i snimak događaja koji je objavljen na društvenim mrežama, te da će to poslužiti policiji da identifikuje aktere ovoga slučaja. Prema njegovim riječima, u dosadašnjem toku istrage priveden je 25-godišnji Bišćanin i od njega je uzeta izjava, dok se još traga i utvrđuje identitet ostalih sudionika.

"Na osnovu objavljenog snimka pokušavamo utvrditi identitet ostalih osoba, a prema informacijama kojima policija trenutno raspolaže, ovo bi moglo biti vezano za dešavanja od prije nekoliko dana kada je došlo do tuče između nekoliko migranata i građana, kada je jedan Bišćanin zadobio teške tjelesne povrede", rekao je Šiljdedić.

On nije isključio mogućnost da se možda radi o osveti. Inače, na pomenutom snimku koji je objavljen na društvenim mrežama je više osoba koje udaraju migrante te im upućuju prijetnje na našem i engleskom jeziku.

Podsjetimo, u protekli ponedjeljak mještani bihaćkog naselja Založje sukobili su se rano izjutra s grupom migranata, a u ovome sukobu  teško je povrijeđen 24-godišnjak iz Bihaća, koji je prebačen u Centar urgentne medicine u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Prema nezvaničnim informacijama, do sukoba je došlo zbog toga što je grupa migranata vikom i bukom narušavala javni red i mir. Fizički sukobi između mještana Bihaća i migranata sve su češći, a početkom januara, također u sukobu s migrantima, jedan Bišćanin je uboden nožem. Ipak u policiji USK smatraju kako je bezbjedonosna situacija i dalje pod kontrolom.

Nezavisne novine