STEVANDIĆ: IZJAVE TURKOVIĆEVE SINHRONIZOVANA AKCIJA :: Semberija INFO ::

 

STEVANDIĆ: IZJAVE TURKOVIĆEVE SINHRONIZOVANA AKCIJA


Šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić izjavio je da su izjave ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković protiv Republike Srpske dio sinhronizovane akcije, te osudio što međunarodna zajednica ostaje nijema dok se jedan narod targetira, a njegovi izabrani predstavnici porede sa Hitlerom.

Stevandić smatra da su ljudi iz bošnjačkog establišmenta uspjeli naći saveznike za ekstremističku i ratno huškačku politiku, identičnu onoj iz devedesetih godina prošlog vijeka.

- Dok nas jedni porede sa Hitlerom poput Bisere Turković, drugi poput Željka Komšića crtaju nam metu i kažu da će skinuti sve naše table. Moram konstantovati da nisam primijetio ni jednu osudu međunarodne zajednice ili reagovanje visokog predstavnika, što predstavlja civilizacijsku i ljudsku sramotu - rekao je Stevandić reagujući na izjave Turkovićeve koja je na televiziju "Fejs" tražila ukidanje Republike Srpske, a Milorada Dodika "poredila sa Hitlerom".

On je naglasio da se isti stalno uključuju ili očituju na najmanje bitne ili nevažne stvari u Srpskoj, kao što je tabla na jednom studentskom objektu, a sada ćute čime ponižavaju i sebe i Evropu ostajući nijemi na ratnohuškačke izjave koje čitav jedan narod targetiraju ili njegove izabrane lidere porede sa Hitlerom.

- Najvažnije je da mi u Republici Srpskoj nađemo dobar odgovor na sve to, da podvučemo crtu i vidimo da li mi uopšte možemo na taj način da sarađujemo. Dvadeset i prvi je vijek i svima je sve poznato. Žao mi je što se mi u Srpskoj ne trudimo dovoljno da šire međunarodno eksponiramo sve te pakosti koje nam radi dio međunarodne zajednice, Kancelarija visokog predstavnika koja podržava fašističke ispade protiv našeg naroda i dio bošnjačkih establišmenta koji vodi ekstremističku politiku - naveo je Stevandić.
 
(SRNA)