FOND PIO RS: Potvrda o redovnom školovanju :: Semberija INFO ::

 

FOND PIO RS: Potvrda o redovnom školovanju


Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike porodične penzije-djecu na redovnom školovanju da u toku mjeseca septembra i oktobra, za školsku 2023/2024 godinu, vrši obezjeđivanje i evidentiranje potvrde o redovnom školovanju.

Za djecu korisnike porodične penzije, uzrasne dobi 15-19 godina, koji pohađaju srednju školu (1.132 korisnika)  potvrdu o redovnom školovanju potrebno je dostaviti Fondu PIO do 22. septembra 2023. godine.

Za djecu korisnike porodične penzije, studente, starosne dobi 19-26 godina (1.534 korisnika), potvrdu o redovnom školovanju potrebno je dostaviti do 24. oktobra 2023. godine.

Fond PIO poziva korisnike porodične penzije-djecu na redovnom školovanju da školsku potvrdu dostave blagovremeno u najbližu poslovnicu Fonda PIO, za korisnike u Republici Srpskoj, a za korisnike sa prebivalištem van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO, kako bi se isplata porodične penzije mogla nastaviti redovno i bez prekida.

O obavezi dostavljanja potvrde o redovnom školovanju Fond korisnike obavještava i putem pisane poruke na čeku prilikom isplate penzije za mjesec avgust i septembar 2023. godine.

Nedostavljanje potvrde o redovnom školovanju, u navedenom roku, predstavlja da se dijete-korisnik porodične penzije više ne nalazi na redovnom školovanju, nakon čega se vrši obustava isplate.

Za dostavljene školske potvrde Fond PIO, u okviru zakonskog postupanja, zadržava pravo da izvrši provjeru ispravnosti kod  škole ili fakulteta, kao izdavaoca tog dokumenta.