ERDOAN NUDI DA BUDE DOMAĆIN SASTANKA PUTIN-ZELENSKI :: Semberija INFO ::

 

ERDOAN NUDI DA BUDE DOMAĆIN SASTANKA PUTIN-ZELENSKI


- Turski predsednik Redžep Tajip Erdoan rekao je danas da je predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu tokom sastanka u Sočiju održanog u petak predložio da Turska bude domaćin susreta Putina sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

"Sada je ključno da se u potpunosti sprovede plan izvoza žita i da se preduzmu praktični koraci za povratak na pregovore u Istanbulu. Od početka ponavljam da rat u Ukrajini ne može imati pobjednika u čvrsto sam uvjeren da se kriza može riješiti pregovorima", rekao je Erdoan, prenijela je turska televizija TRT.

Erdoan je istakao da će Turska nastaviti dijalog sa njenim crnomorskim susjedom Rusijom u svim oblastima kako bi doprinijela globalnom miru, prenio je TAS S.

Putin i Erdoan sastali su se u petak u Sočiju gdje su najprije razgovarali u četiri oka o energetici, trgovinsko-ekonomskim odnosima i sukobu u Ukrajini.

Potom su se u razgovore uključili i drugi zvaničnici, među kojima su bili ministri spoljnih poslova i odbrane Turske i šef turske obavještajne službe, prenijela je ranije agencija RIA Novosti.

Susret Erdoana i Putina u Sočiju bio je drugi u posljednjih 17 dana, jer su se dvojica lidera prethodno sastala u Teheranu, na trilateralnom sastanku s predsjednikom Irana Ebrahimom Raisijem.

(Tanjug)