VOJNI ATAŠEI IZ 12 ZEMALjA POSJETILI TRB :: Semberija INFO ::

 

VOJNI ATAŠEI IZ 12 ZEMALjA POSJETILI TRB


Vojni atašei iz Amerike, Njemačke, Kine, Švajcarske, Austrije, Mađarske, Poljske,  Rumunije, Slovačke, Češke, Hrvatske i Srbije posjetili su danas Kompaniju Tehnički remont Bratunac /TRB/.

Posjetu je organizovalo Ministarstvo dobrane BiH, u okviru Odobrenog plana saradnje između Ministarstva odbrane, Oružanih snaga i Asocijacije vojno  diplomatskih predstavnika akreditovanih u BiH.

Vojni atašei iz ovih 12 zemalja, koje je predvodio vojni ataše Rumunije, pukovnik Robertino Kristijan Ciobanu /Robertino- Cristian Ciobanu/  obišli su proizvodne pogone kompanije i kroz razgovor sa menadžmentom upoznali se o nekim od ključnih projekata kompanije.

Iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara uputili su zahvalnost TRB-u na prihvatanju posjete,  organizaciji i gostoprimstvu.



„Bila nam je velika čast i zadovoljstvo ovako značajnu delegaciju primiti u posjetu, tokom koje smo kao tim imali priliku da predstavimo  firmu, ukratko prezentujemo  naše ključne proizvode, a  članovi Vojno-diplomatskog kora u BiH  imali su prilike i da  sve to vide tokom obilaska proizvodnih pogona. Zahvaljujemo se na izdvojenom vremenu i pozitivnim utiscima“, navela je generalni direktor TRB-a Mirjana Šarenac  Mičić.