U Srpskoj 54 slučaja virusa korona, tri osobe preminule :: Semberija INFO ::

 

U Srpskoj 54 slučaja virusa korona, tri osobe preminule


BANjALUKA - U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovana su 54 nva slučaja virusa korona.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 370 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 54 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 23 muške i 31 ženskoj osobi, od kojih je šest mlađe, 35 srednje i 13 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 27 osoba je iz Banjaluke, po četiri iz Kneževa i Lopara, po tri iz Prijedora i Čelnica, po dvije iz Gacka i Laktaša i po jedna iz Bileće, Gradiške, Mrkonjić Grada, Nevesinja, Novog Grada, Srpca, Trebinja, Foče i Bijeljine.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o tri žene, srednje i starije životne dobi iz Istočnog Novog Sarajeva, Foče i Laktaša.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 8.244 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 274 osobe kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

Do sada su se oporavile ukupno 5.242 osoba, a testirano je ukupno 70.816 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 189, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 55, a u opštim bolnicama 134.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.085 osoba, a nadzor je završen kod 54.473 osobe.

Glas Srpske