Virusom korona zaražene još 72 osobe u Srpskoj, jedna osoba preminula :: Semberija INFO ::

 

Virusom korona zaražene još 72 osobe u Srpskoj, jedna osoba preminula


BANjALUKA - Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 434 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 72 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 38 muških i 34 ženske osobe, od kojih je 20 mlađe, 44 srednje i osam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 36 osoba je iz Banjaluke, sedam iz Foče, šest iz Bijeljine, po pet iz Gradiške i Laktaša, tri iz Pala, po dvije iz Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada i Prnjavora i po jedna iz Zvornika, Kneževa, Novog Grada i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi starije životne dobi iz Foče.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.874 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 265 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 4.944 osobe, a testirano je ukupno 68.476 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 195, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 59, a u opštim bolnicama 136.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.038 osoba, a nadzor je završen kod 53.614 osoba.

Glas Srpske