Šarović: Onaj ko se buni protiv nadgledanja - taj vara :: Semberija INFO ::

 

Šarović: Onaj ko se buni protiv nadgledanja - taj vara


Srpska demokratska stranka učestvovaće na sjednici NSRS zakazanoj u ponedjeljak, ali ni u kom smislu ne želimo učestvovati u zlopotrebi pitanja vitalnog nacionalnog interesa“, istakao je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS, nakon sjednice Predsjedništva stranke.
 
Šarović je rekao da se pričom o Memorandumu zloupotrebljava vitalni nacionalni interes, jer se radi o memorandumu o tehničkoj pomoći koja se pruža samo na zahtjev lokalnih vlasti.
 
On je istakao da je organizacija, koju SNSD sada spominje, prisutna u BiH od 1996. i da je najdužu saradnju imala je upravo sa SNSD-om.
 
„Onaj ko se buni taj vara, onaj ko želi da vara, ne želi nadgledanje izbora. Onaj koji koristi javne resurse za prevare najviše želi da izbjegne da se to spriječi“, kazao je predsjednik SDS.
 
Smatram, navodi Šarović, da je pošteno smanjiti izbornu prevaru na najmanju moguću mjeru, dodajući  da će SNDS sigurno tražiti i druge načine, kao što su radili i do sada.
 
„Podatak da je ove godine  registrovano 100.000 više glasača za glasanje u odsustvu, što je duplo više registrovanih u odnosu na prošle izbore, budi sumnju na moguće zlupotrebe.  Ima ozbiljnih indicija da se masovno rade zloupotrebe i pronevjere, posebno oko registracije u Srbiji“, istakao je Šarović.
 
On je naglasio da su Izbori u Crnoj gori pokazali da je i ono što se čini nemoguće ipak moguće.
 
„Građani su se probudili iz malodušnosti. Crna Gora je pokazala da neke stvari nije moguće izbjeći“, kazao je Šarović.
 
On je poručio i da sadašnja vlasti u Republici Srpskoj ima puno razloga za brigu.
 
„Vidjeli ste blijede izjave aktuelnog režima nakon pobjede, jer režimi se jako dobro razumiju. Uvjeren sam da oni koji su na vlasti strepe i da će se to vidjeti i na predstojećim izborima. Aktuelni režim ima puno razloga da se plaši“, istakao je Šarović.
                                                                         
SDS - Sektor za politiku i medije