U Srpskoj još 43 osobe zaražene virusom korona, tri preminule :: Semberija INFO ::

 

U Srpskoj još 43 osobe zaražene virusom korona, tri preminule


BANjALUKA - U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovana su 43 nova slučaja virusa korona.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i Bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini izvršeno je testiranje 543 laboratorijska uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 43 osoba u Srpskoj.

Radi se o 21 muških i 22 ženskih osoba, od kojih su tri mlađe, 32 srednje i osam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 10 osoba je iz Banjaluke, pet iz Doboja, po tri iz Bijeljine, Zvornika i Pala, po dvije iz Dervente, Modriče, Trebinja i Šamca i po jedna iz Gacka, Gradiške, Mrkonjić Grada, Novog Goražda, Petrova, Prnjavora, Ribnika, Srebrenice, Teslića, Foče i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dva muškarca starije i jednoj ženi srednje životne dobi iz Pala, Prijedora i Čelinca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.507 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 254 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 4.460 osoba, testirane su ukupno 65.812  osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 215, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 63, a u opštim bolnicama 152.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.067 osoba, a nadzor je završen kod 52.065 osoba.

Glas Srpske