Đukanović priznao poraz: Neću učestvovati u formiranju nove vlade :: Semberija INFO ::

 

Đukanović priznao poraz: Neću učestvovati u formiranju nove vlade


Фото - Танјуг/АП

Predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović ocenio je da su u Crnoj Gori kao i celom regionu živa dva pogleda na budućnost. Prvi je onaj koga personifikuje dosadašnja vlast u Crnoj Gori, kao manje-više u svim državama regiona, koji budućnost vidi u evropskom sistemu vrednosti u evropskim i evroatlantskim integracijama.

„Nasuprot tome, kao što vidimo, još uvek je vrlo živahan onaj nacionalizam iz devedesetih, koji je u novim okolnostima, zahvaljujući novim podsticajima probuđen i koji sad pokušava da okrene točak istorije unatrag", rekao je Đukanović u intervjuu za „Njusmaks adria”, prenosi podgoričke „Vijesti”.

Kada je u pitanju formiranje vlade, Đukanović je kazao „da ćemo uskoro prisustvovati raspletu i da ćemo od onih koji će raspolagati 41 mandatom u parlamentu dobiti njihovu ponudu za formiranje vlade".

Na pitanje da li će to biti tri do sada opozicione koalicije on je odgovorio da postoje najave da će to biti ove tri opozicione koalicije, ali dosta su udaljeni njihovi programi i ako postoji nešto što ih zbližava to je želja da smene DPS.

Na pitanje da li će učestvovati u tome, on je dogovorio. 

„Ne, zašto bi učestvovali. Ja sam tu gde sam, vrlo čvrsto uveren u ispravnost svojih političkih stanovništva”, kazao je Đukanović  

Predsednik Demokratske partije socijalista kazao je da ga incidenti ne iznenađuju kao ni "necivilizacijski momenti" sa slavlja pobede tri do juče opozicione partije.

„Incidenti nisu nikog iznenadili, slavlje još manje. Razloga za slavlje uvek ima, ali to slavlje podrazumeva i civilizovan odnos prema drugim građanima i potrebi očuvanja stabilnosti Crne Gore. Mi smo sinoć prisustvovali jednom izlivu netolerancije, agresije, primitivizma, pokušaja obračuna sa ljudima koji drugačije misle", rekao je Đukanović.

Politika