MUP: Dan Republike proslaviti dostojanstveno i u miru :: Semberija INFO ::

 

MUP: Dan Republike proslaviti dostojanstveno i u miru


BANjALUKA - Iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske pozvali su građane da 9. januar - Dan Republike proslave dostojanstveno i u miru, kao i da dođu u Banjaluku na svečano obilježavanje ovog praznika.

MUP Srpske preduzima pojačane mjere radi održavanja povoljnog stanja bezbjednosti u predstojećem periodu, saopšteno je iz ovog ministarstva. 
Građanima koji budu željeli da prate svečani defile savjetuje se da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu i da ne nose pirotehnička sredstva i ostale opasne predmete. 

Iz MUP-a građanima savjetuju i da, zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužve, ne nose ruksake i torbe i da kod sebe imaju neki identifikacioni dokument. 

Predstavnike medijskih kuća, ostale subjekte i građane podsjećaju da je 9. januara na području Banjaluke zabranjena upotreba dronova radi bezbjednosti učesnika. 

Iz MUP-a napominju da predstavnici medijskih kuća, koji su se akreditovali za praćenje svih događaja povodom proslave Dana Republike, treba da jasno istaknu akreditaciju bez koje neće moći da uđu u Sportsku dvoranu "Borik". 

Predstavnici medija obavezni su da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, navodi se u saopštenju.

Izvor: SRNA/InfoBijeljina