Popović: Gradimo vazdušni most Srba sa obje strane Drine :: Semberija INFO ::

 

Popović: Gradimo vazdušni most Srba sa obje strane Drine


Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske  Đorđe Popović sastao se danas sa potpredsjednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović sa kojom je  razgovarao o izgradnji aerodroma Trebinje. 



Popović je nakon sastanka u Vladi Srbije naglasio da ovaj projekat predstavlja gradnju vazdušnog mosta Srba sa obje strane Drine.

„Zajedničkim snagama uradićemo sve neophodno da projekat bude završen u dogovorenom roku i da aerodrom zaživi u punom kapacitetu" , rekao je Popović novinarima.

Popović je zahvalio na kako ističe plodotvornom sastanku u ime Vlade Republike Srpske predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na svesrdnoj pomoći i podršci.

Mihajlovićeva je u izjavi istakla da je ovo važan dan, jer se iz jasne namjere dva predsjednika, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, rodila ideja i donijeta odluka da se gradi aerodrom u Trebinju.

„Mi smo jedan narod, a nas dvoje ministara danas smo razgovarali kako o ovom projektu, tako i o drugim važnim projektima koji povezuju srpski narod. Reč je o auto-putu Sremska Rača - Kuzmin, odluci Srbije da pomogne izgradnju brze saobraćajnice od Rače do Bijeljine, uskorom otvaranju mosta Ljubovija-Bratunac, kao i o 11 mostova koje zajedno radimo", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da svi ovi projekti omogućavaju da se poveže srpski narod i da te veze budu još čvršče i jače. 

"Izgradnjom aerodroma Trebinje omogućićemo da se od Beograda do Trebinja stiže za maksimum 40 minuta, kao i da se Trebinje poveže ne samo sa regionom, već i ostatkom Evrope i svijeta“, rekla je ona.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministarke za prostorno planiranje i urbanizam Dragan Jevtić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.