Lučić: Politizacija škola, bjanko ugovori i rasipništvo preko leđa đaka :: Semberija INFO ::

 

Lučić: Politizacija škola, bjanko ugovori i rasipništvo preko leđa đaka


Lučić: Politizacija škola, bjanko ugovori i rasipništvo preko leđa đaka
 
Kad pomislimo da smo dotakli dno ponašanjem prema javnom novcu uvijek nas nešto iznenadi kao sada nabavka dezinfekcionih sredstava za škole koja je provedena bez zakonske procedure u iznosu od 3,4 miliona KM. Vlast na taj način trguje budućnošću naše djece – istakao je Miroslav Lučić, predsjednik KOLOS-a Srpske demokratske stranke i predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo.
 
Lučić pojašnjava da koristeći pandemiju korona viirusa, vlast ponovo zloupotrebljava novac suprotno od onoga kako zakon nalaže.
 
„Nekad nabavka šatora zvanog pokretna bolnica i direktne nabavke koje je provodio Institut za javno zdravstvo RS a danas nabavka dezinfikacionih sredstava koja treba da obezbijede bezbjedan početak školske godine za našu djecu.  Mislim da je to igranje sa zdravom inteligencijom i sudbinom naših đaka“ – kazao je Lučić.
 
Lučić je istakao da politizacija škola očigledno ne interesuje stranke vladajuće većine jer će se i ovaj izborni ciklus na listama mnogih vladajućih stranaka naći direktori škola.
 
„Smatram da takva praksa mora biti zaustavljena jer zbog nje ispašta cio obrazovni sistem a najviše ispaštaju naša djeca. Neko se kocka sa našom budućnosti a na to nema pravo“ – naglasio je predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo.
 
On kaže da vlast, na čelu sa SNSD-om, svojim suludim ponašanjem i rasipništvom prourokuje veću pošast nego što je to epidemija korona virusa. Lučić kaže da vlast nije mislila ni na proces organizovanja prevoza za đake pred početak školske godine.
 
„Instrukcije koje su dostavljene od Ministarstva prosvjete i kulture RS su stigle kasno i sad imamo situaciju da od dvije smjene u koje đaci idu moramo da pravimo četiri smjene što izaziva potrebu organizvovanja dodatnog prevoza u više navrata. S obzirom da je informacija iz ministarstva stigla kasno, otežan je proces organizovanja prevoza za đake u svim krajevima Republike Srpske“.   
 
SDS - Sektor za politiku i medije