Policija blokirala ulaze u Podgoricu :: Semberija INFO ::

 

Policija blokirala ulaze u Podgoricu


PODGORICA - Crnogorska policija blokirala je ulaze u Pogoricu, gdje se večeras održava auto-litija u znak protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Plato ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja gotovo je popunjen vozilima, a prisutno je i par stotina građana.

Na bulevaru ispred Hrama su automobili koji učestvuju u protestnoj koloni vozila.

Iz crnogorske Uprave policije su rekli da policija preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti na više lokacija u Podgorici.

Policija je prethodno oko 18.00 časova iz pravca Zete pustila ka Podgorici kolonu od više desetina vozila, koja učestvuju u auto-litiji.

Ispred kolone su bili inspektori kriminalističke policije i jedno vozilo Specijalne jedinice policije, a u vozilima su se mogle vidjeti crkvene zastave, trobojke, državne zastave Crne Gore, kao i zastava Srbije.

Policija je privela Momčila Kukuličića, bivšeg odbornika Nove srpske demokratije u Golubovcima, koga su izveli iz automobila kojim je iz Zete krenuo ka Podgorici.

Policajci su pregledali pojedine automobile, ali i provjeravali vozače.

Dejan Tomović, koji radi u barskom hramu Svetog Jovana Vladimira rekao je da mu nije dozvoljeno da ode u hram u Podgorici.

Osim njega, odlazak u Pogoricu je onemogućen za više ljudi iz Bara, koji je rečeno da pisano obrazloženje potraže u Centru bezbjednosti Bar.

Policija je zaustavila kolonu vozila kod tunela Budoš, gdje je saobraćaj u blokadi i primjetne su duge kolone. Policija pregleda vozila, a pojedini građani krenuli su alternativnim putem preko Pandurice.

Službenici Uprave policije od ranog jutra dežuraju na više punktova u Podgorici očekujući veliki priliv građana na današnjoj centralnoj auto-litiji.

"Vijestima" je u policiji ranije danas rečeno da su to "redovne aktivnosti", te da se sve čini kako bi se obezbijedilo da u miru prođe večerašnji skup.

Na punktovima sa svih ulaza u grad policija dežura u policijskim automobilima, ali i maricama.

Procjena policije je da je obezbjeđenje večerašnje auto-litije iz svih gradova Crne Gore bezbjednosni rizik, zbog čega je pojačan broj policije u glavnom gradu.

Srna / Nezavisne